Affärs- och nätverksutvecklare i Skellefteå

OM IUC NORR

På IUC Norr är vi stolta över regionens industrinära företag och är med och påverkar framtidens industri. Som en del av oss kommer du att arbeta nära företagen, med örat mot rälsen. Med fokus på individen, företagen och regionens mål och resultat så stöttar vi dem att flytta fram sina positioner till ett önskvärt läge.

Vi söker en erfaren affärsutvecklare och nätverksutvecklare med inriktning mot industriella små och medelstora företag (SMF) i Västerbotten med placering i Skellefteå.

IUC är tillväxtmotor för industriella SMF och driver löpande utvecklingsprojekt inom branscherna verkstad, energi och miljö, trä och industriellt byggande samt elektronik/IT i norra Sverige. Projekten finansieras bland annat av företag, offentliga samarbetsparter och EU:s strukturfonder. I Sverige finns idag 15 IUC-bolag som samverkar på nationell nivå. IUC behöver knyta an operativa resurser i Västerbotten för att tillgodose nuvarande och framtida behov av affärsutvecklingsresurser i norra Sverige.

Att arbeta med jämställdhet och mångfald för ökad jämställdhet oberoende av kön, ålder och etnicitet är en självklarhet för oss.

Affärsdriven utveckling.
IUC arbetar med affärsdriven utveckling av industriella SMF i syfte att öka tillväxten och konkurrensförmåga hos regionens industriföretag. IUC arbetar efter utvecklade arbetsprocesser för att effektivisera och säkra att företagen ”förflyttar” sig till en starkare position.

För att stärka den industriella utvecklingen i norra Sverige arbetar IUC som nätverksmotor för industriella SMF – både på lokal respektive regional nivå.

Arbetet sker i nära samarbete med kommuner, näringsliv, akademi och övriga parter i innovationssystemet i norra Sverige.

Arbetsbeskrivning.
Anställningen omfattar dels ett affärsutvecklingsuppdrag inom ramen för pågående strukturfondsprojekt och dels uppdrag att utveckla ett industrinätverk med inriktning mot industriella SMF i Skellefteåregionen. Arbetsbeskrivningen:

 • Affärsutvecklingsstöd till industriföretagen i Västerbotten:
  • Identifiera tillväxtföretag i regionen.
  • Genomföra behovsinventering – identifiera behov och utmaningar i företagen enligt IUC:s process för analysmetoden Tillväxt i befintligt näringsliv.
  • Strategisk företagsanalys – nuläge, tillväxtpotential, förutsättningar etc.
  • Upprätta handlingsplaner i samverkan med företagens ägare/ledning.
  • Initiering, planering och utförande av affärsutvecklingsinsatser i företagen.
  • Kontinuerlig uppföljning och utvärdering av affärsutvecklingsinsatser.
  • Mentorstöd, rådgivning och coachning.
 • Utveckling av ett industriellt nätverk i Skellefteåregionen – som en del i ett regionalt industrinätverk i norra Sverige:
  • Initiera arbetet med att etablera ett starkt industriellt nätverk med fokus på industriella SMF i regionen.
  • Industrinätverket skall samordna och initiera industrisatsningar i regionen.
  • Industrinätverket kommer att inrymma flertal intressegrupper och samarbetsnätverk inom olika tillväxt-, bransch- och kompetensområden.
  • Industrinätverket skall även vara remissinstans i regionen samt på nationell basis bl.a. för regeringens handlingsplan för Smart Industri.

Kvalifikationer.
Du är en erfaren affärsutvecklare med förmåga att coacha andra till framgång. Som person är du social, ödmjuk och får mycket gjort under en arbetsdag. Förmåga att ena dagen hantera praktisk affärsutveckling i företag med några få anställda, andra dagen prata med koncernledningsnivå hos basindustrin och tredje dagen hålla en intressant presentation för regionens företag, d v s rätt personlighet.

Det är en merit om personen har etablerat kontaktnätverk med industriella SMF i Västerbotten och norra Sverige.

Övrigt.
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid. Tillträde sker efter överenskommelse.    
Löneform: Månadslön
Placering: Skellefteåregionen 

Vill du vara med på resan? Lämna in din ansökan senast den 7 oktober.

 

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.

Jobbansökan

Ladda upp pdf eller word-dokument med ditt cv.
Ladda upp pdf eller word-dokument med ditt personliga brev.

Hur fick du vetskap om denna tjänst?

Åsa Tjärnberg

Åsa Tjärnberg

VD.
Placeringsort: Luleå.
Mobiltelefon: 070-326 88 11
asa.tjarnberg@iucnorr.se